Sessizlik bir devrimdir ve bu sessizliği yakaladığımız da hayatımızı değiştiren gücü de yakalamış oluruz. Meditasyonu zihni durdurmak zannetmek, meditasyonu içinden çıkılmaz.
hale getirir. Meditasyon için zihnin durması değil zihnin ötesine geçmek gereklidir. Meditasyon deneyimi, insan yani ego bilincinde olan yargılayan, düşünen, algılayan, hayatı belli kurallara göre yaşayan bizlerin, insanların özü ile birleşmesi, varlığını tanıması için gerçekleştirilen bir yolculuktur.
Meditasyon, koptuğumuz bilincimizle bağlantıya geçmemize, hayatın içinde hayvani ego bilincinden sıyrılıp, yolu ve yolculuğu anlamamızda, güdülerimizle iç sesimizle hareket halinde olmamıza olanak sağlar.
Bu yazımda size tüm meditasyonların anneannesi klasik vedik meditasyondan bahsedeceğim. Meditasyonda kaldıkça olma halinle buluşacağın bir tekniktir, vedik meditasyon. Bu meditasyon bizi, oluşumuzla, özümüzle, hal ile, saf farkındalıkla doğrudan bağlantıya geçirir.
Meditasyon yaparken herhangi bir tekniğe, bir müziğe ve ya yönlendirmeye ihtiyacımız olmadan sadece kendimizle kaldığımız hal, meditasyon hali. Hakikate yolculuk için,
varlığımızla bağlantı için yolun kendisidir meditasyon. Meditasyonun temelinde gayretsizlik, çabasız olmak yatar. Bu meditasyonun püf noktasıdır. Kendiliğinden gerçekleşmeyen bir deneyimi zorlamanın hiç anlamı yok. Meditasyon bir yere varmak, düşünmemeye çalışmak değildir. Meditasyon günümüzde yapılmaya çalışıldığı gibi bir rahatlama yöntemi de değildir.
Bu şekilde düşünüldüğünde ‘’ben meditasyonu yapamıyorum’’ düşüncesiyle bu deneyimi başlamadan bitiren çok kişi var.
Meditasyon bir farkındalık çalışmasıdır, hakikat yoluna çıkmak için önemli bir metottur. Meditasyon yaptıkça ve ilerledikçe göreceğiz ki hiçbir şeyin değişmesi gerekmiyor. Bu teknikte de kendimizi düşünmemeye zorlamamıza gerek yok.
Meditasyon olanı olduğu gibi kabul etmemize, olanla bağlantıya geçip varlığımızla iç sesimizle temasa geçmemize yardımcı olacak. İnsan yanımız yani egomuz olana anlam yükler neyin neden olduğuyla nasıl olduğuyla kimle ilgili olduğu ile fazlaca ilgilenir.
Meditasyonda kaldığımız günler, aylar ve yıllar ise varlığımızla bağlantıda kalarak olanı olduğu gibi kabul etmeyi ve olan bitene anlam yüklememeyi öğretecektir. Meditasyonun tamamı gayretsizliktir, doğal olarak olan her şeye izin vermektir. Zihnin doğası gereği gerekli koşulları sağladığımızda zihin doğal olarak sessizleşir. İşte gerekli ve mükemmel olan koşul ise vedik meditasyonun koşullarından biri olan mantralardır.
Mantaralar evrenin sesinden ve titreşiminden yola çıkarak oluşturulan yüksek frekanslı seslerdir. İnsanın ve doğanın frekansıyla doğal olarak uyumlu olan mantralar meditasyon sırasında kullanıldığında bedenin rahatlamasına ve zihnin sakinleşmesine olanak sağlar. Doğal bir akışla zihnimizde seslendirdiğimiz bir yöntemle mantrayı kullanarak vedik meditasyonunu gerçekleştirmiş oluruz.
Meditasyon deneyimi zamanla ilerleyip dönüştüğünde anın içinde olmanın ve gerçek benliğini tanıyarak kendini kabule geçmenin farkındalığıyla hayat yolculuğumuza devam ederiz. Her gün en az 20 dakika ve günde 2 defa yapılan meditasyon deneyimi beynin işleyiş ve sağlık sistemiyle çok uyumludur. Kendiyle kalan zihin zaman içinde sessizleşecek ve artık iç sesimizi duymaya başladığımız bir yola doğru evrileceğiz. Bu yolculuğu keşfetmek kendine giden yolu deneyimlemek ve hakikatinle buluşmak istersen hadi meditasyona başlayalım.
So Aham ın birliğinde sevgiyle.